klar besked

esben kjærs foredrag og undervisning

"Foredrag er kunsten at tage en to-minutters idé og udstyre den med et to-timers vokabularium", siger man. Men sådan behøver det ikke være. Som foredragsholder og underviser taler jeg som jeg skriver: Klart og kontant. Og som konferencier arbejder jeg på at tilføje jeg humor og karakter til en rolle, som nogle gange forvaltes ret anonymt.


Kontakt mig for en uforpligtende snak

"Med udgangspunkt i sin egen historie tager Esben livtag med samtidens manglende mod til at se døden i øjnene, manglende vilje til at erkende vores afmagt og manglende evne til at give slip på vores kære. Han leverer i en direkte og konfronterede stil en skarp kritisk af både samfundets, kirkens og, som barn af sin tid, sit eget forhold til døden, der ikke kan undgå at skabe debat kalde til en nødvendig eftertanke og en kærkommen refleksion. Jeg kan på det varmeste anbefale Esben Kjær som en levende oplægsholder til at punktere tabuerne om døden."


Marianne Gaarden

Biskop, ph.d.

"Esben Kjær har med stor succes faciliteret Danish Business Travel Association’s årskonference, som havde ca 200 deltagere som alle havde en tilknytning til rejsebranchen. Esben arbejder med stor seriøsitet og målrettet både i sin forberedelse og levering af opgaven.Med en kombination af humor og skarphed sikrede han en rigtig god dag og jeg kan varmt anbefale ham som facilitator."


Anne Grete Lindberg

Sekretariatschef Danish Business Travel Association 

Jeg holder foredag om følgende:

Hvordan man har en usynlig søn - kunsten at leve med sine døde resten af livet


”Nu må vi finde en anden måde at være familie på…” Sådan sagde Esbens 10-årige søn David, da portøren rullede sengen med hans døde lillebror Sebastian ud fra Rigshospitalets børnecancer-afdeling og ind i elevatoren.

David viste hvordan, da han lavede - og fik udgivet bogen - ”Hvordan man har en usynlig bror”. Sønnens bog inspirerede mig ikke alene til at tænke anderledes om de døde - nu har jeg skrevet en hel bog om det. Som foredraget er baseret på.

"Min usynlige søn" er et anderledes foredrag om at miste. Det er ikke endnu en snak om sorgprocesser. Den handler om, hvem du er efter tabet af din elskede, og hvordan du lever videre med ham eller hende – som næsten ingen beskæftiger sig med. Sorgen går nemlig ikke væk. Det gør de døde heller ikke. Du skal leve med dem resten af livet. Og de kommer til at forandre dig voldsomt. Tabet af en elsket er nemlig den mest transformerende proces, du kan gennemgå – på ondt, men også på godt. Du bliver aldrig den samme igen. Men hvilken person bliver du så, og hvor meget kan du styre det? Og hvordan har man et fortsat, livslangt forhold til de døde, nu da de ikke har tænkt sig at gå væk?

Siden tabet af min søn har jeg arbejdet på at få min egen verden til at give mening igen. Og jeg har gjort det gennem grundig research og ved at interviewe sorgeksperter, psykologer, præster, spirituelle og mange andre med forstand på det, der måske i virkeligheden er den allerstørste begivenhed i livet: Døden. 

Min egen historie er fortællemotoren. Men den løftes op på et alment niveau med relevans for alle, der har mistet eller kommer til det (altså os alle sammen) af samtalerne med andre og de mange generelle erfaringer og erkendelser, de fører til.


Læs mere om bogen her

Hvorfor børn er det bedste, der kan ske for en mands karriere


Vi er vant til at tænke på børn og karriere som hinandens modsætninger. Men faktisk er det lige omvendt – med den rette indstilling kan børnene ikke alene berige dit privatliv, de kan også blive et kæmpe aktiv på dit job. Ved at undlade at tænke i modsætninger kan dine børn lære dig enormt meget om at gå på arbejde – lige fra at indtage den rette indstilling til problemerne, til en række helt konkrete værktøjer, som gør dig til en bedre leder og kollega her og nu. Navnlig "for mænd, som risikerer at blive taberne på fremtidens arbejdsmarked, fordi de er dårligere til at håndtere menneskelige relationer, har desperat behov for at engagere sig i deres børn, så de bliver bedre mennesker – derhjemme og på arbejde.Baseret på min bog herom (se under "bøger).