Min usynlige søn - kunsten at leve med sine døde resten af livet

I 2012 døde min søn Sebastian af kræft. Nu har jeg skrevet en anderledes bog om at miste. Den handler om  sorgen som transformerende kraft. Og om at leve med de døde resten af livet. Og så er den underbygget af solid research og interviews.


"En bog, der fortjener at blive læst med den samme ømme omsorg, som den er skrevet med. Den er utrolig væsentlig. Så varm, så klog. Hvem kunne ane, at en lille bog om tab kunne blive så stor en gevinst.”


Johannes Møllehave, præst og forfatter”En anderledes både personlig og almen bog om sorg, som berører sindet og befrugter tanken. Med hudløs ærlighed beskrives, hvad sorgen bryder ned og kan bygge op, og den tager læseren med på en rejse, hvor der kæmpes med de store livsspørgsmål, om mening, tro og et liv efter døden både for de levende og de døde. Bogen inviterer til eftertanke, modspil og mange gode samtaler.”


Jørgen Due Madsen, Psykiater Center for Familieudvikling"Det er det betydeligste og mest gribende indlæg om livets betydning set i lyset/skyggen af døden, jeg endnu har læst på dansk."


Lars Muhl

Forfatter og spirituel tænker
"Fordi Esben Kjær indrømmer tvivl og vaklen i sin søgen, og fordi han spørger kloge folk til råds, er der i hans bog mange steder, der kan så frø til eftertanke hos en efterladt. Også selv om det ikke er et barn, man har mistet, eller selv om man i sit eget liv og i egen sorg som udgangspunkt er rundet af noget andet end forfatteren."

Politikens anmeldelse

❤❤❤❤❤"Pointerne i Min Usynlige Søn er både væsentlige og dybe. […] Vi skal alle herfra, og enhver, som elsker, vil på et tidspunkt sørge. Og det skal vi give mere plads til."

Informations anmeldelse"Esben Kjær skriver med en velgørende, rasende energi, der muligvis vil afskrække de mere fintfølende, men til gengæld

understøtter hans gennemgående pointe om, at dødsfald frisætter enorme kræfter i de efterladte. (...) Min usynlige søn er en vigtig og modig bog, som man hverken behøver at være new-agey eller at have mistet for at læse med den største interesse."

Weekendavisens anmeldelse
❤❤❤❤❤ i Politiken


I 2016 modtog jeg Liv & Død-prisen for bogen


Køb bogen  her

(Tager dig til bogens side på Saxo.com)


Læs et uddrag her

(bragt i Kristeligt Dagblad)


Læs pressemeddelelsen her


...og læs om min søn Davids lille bog "Hvordan man har en usynlig bror", som inspirerede mig til min egen bog.
Presse:


(Bogen har fået enorm opmærksomhed, så nedenstående er kun et uddrag af mediedækningen)


Anmeldelse i Politiken 13. maj


Anmeldelse i Information 18.maj


Anmeldelse i Weekendavisen 20. maj


Interview i Alt for Damerne 1. juni 2016


Interview i Berlingske 1. maj


Interview i Kristeligt Dagblad 30. april


Interview i Aftenshowet og DR2 Deadline

(begge vises her i samme video)


Interview i BT 1. maj


Debat-interview i Politiken 7. maj


P1 Debat om bogen 6 .maj


Interview Radio 24syv Time 1  Time 2


Flere regionalaviser  Side 1  Side 2

(Dagbladenes Bureau)


Gæst hos Hassan Preisler på Radio24syv

(1 time)


Gæst i Mennesker & Tro på P1 (30 min.)


Besøg bogens Facebook-side her:

"Hvis vi skal blive i hospitalssproget, er sorg netop ikke en sygdom. Sorg er et handicap, og og sådan ét går ikke væk. At miste en elsket er en amputation - en afsavning af benet, uden bedøvelse. Men det interessante ved at få benet savet af er ikke, at det gør ondt at blive savet i. Det interessante er, at benet ikke vokser ud igen. Det interessante er, at man skal finde en måde at være i tilværelsen på uden ben."


Citat fra bogen